HABERLER

Böcekler hakkında makalelere bakıldığında oldukça kapsamlı ve detaylı bilgiler sunan çok sayıda kaynak bulunmaktadır. Böcek türlerinin çeşitliliği, beslenmesi,yaşam döngüleri,ekolejik rolleri ve insanlar üzerindeki etkileri gibi pek çok bilimsel çalışma yapılmıştır. Başlangıçta, böceklerin tarih boyunca insanların beslenmesinde önemli bir kaynak oluşturduğu vurgulanmaktadır. Özellikle az gelişmiş toplumların diyetinde hayvansal protein eksikliğini gidermede böceklerin tüketimi önemli rol oynamıştır. Bazı kültürlerde böcekler geleneksel besin kaynağı olarak kullanılmaya devam etmektedir. Bunun sebebi etnobiyolejik açıdan önemi, böceklerin besin değeri, lezzeti ve…
Fümigasyon, sıkıca kapatılmış bir alana, sıcaklığa ve neme bağlı olarak yeterli konsantrasyonda, hedeflenen zararlılar (böcekler, kemirgenler, vb.) için öldürücü olacak şekilde, hızla gaz veya buhar haline dağılan toksik bileşiklerin (biyosidal fümigantlar) verilmesi işlemidir.Zararlılara karşı mücadeleyi hedefleyen bu son derece uzmanlaşmış yöntem, benzersiz ve büyük oranda yeri doldurulamaz biyosidal fümigantlar içerir ve bunlar, diğer hiçbir zararlı kontrol yönteminin uygulanabilir olmadığı durumlarda da uygulanır.Fümigantların elleçleme özellikleri ve yüksek toksisitesi nedeniyle, en üst düzeyde güvenlik önlemleri uygulanır. Bu…
Böcek ilaçlama, çeşitleri türleri lokasyonu popülasyonu izolasyonu gözetilerek profesyonel ilaçlama firmaları tarafından yapılması gereken bir zararlı mücadelesidir, Böcek ilaçlama tek bir çatı altında toplanmayacak kadar derin ve uygulamalarında kullanılan ilaçların çeşitliliğine varıncaya kadar uzmanlarca değerlendirilmedir, Böcek ilaçlama da öncelikle zararlıyı tespit etmek çok önemlidir, Böcek ilaçlama böcek türü alman hamamböceği, çoğu zaman amerikan hamamböceğinin yavrusu sanılan bu böcekler ile mücadele de sıvı ilaç kullanımı size faydadan çok zarar getirecektir, tamanmen farklı olan bu türün savunma…
İzmir ilaçlama konusunda mevsimsiz bir il olma özelliğini taşıyor, Türkiyenin ılıman bir iklime sahip olması özellikle izmir gibi sahile yakın ve sıcaklık nem etkili faktörleri ile ilaçlamaya daha çok ihtiyaç duyulan şehirlerimiz de sadece yaz döneminde böcek ilaçlama yapılmıyor, Yaz kış üreyebilen alman hamamböceği (Kalorifer böceği, Apartman böceği, Kakalak) sürekli mücadele gerektirirken, Standart Amerikan hamamböceği de aşırı yağmurlar sonrası, belediyenin rogarlara ilaç sıkması ya da yol çalışmalarından sonra ev ve mekanlarımızı istila edebiliyor. Yine mevsimi…
Yaz ortasından sonuna kadar çoğu bitki hastalığının fark edilmeye başladığı dönemdir. Külleme, siyah nokta ve gri küf (Botrytis) en yaygın çiçek hastalıklarından üçüdür. Bunları nasıl tanıyacağınızı ve kendi bahçenizde bunlardan kaçınmak için neler yapabileceğinizi hakkında bilgilenmemiz için bir yazıdır. Külleme, adından da anlaşılacağı gibi, yaprak yüzeylerinde beyaz, tozlu bir kaplamaya benzer. Bu terim, her biri bir veya daha fazla spesifik bitkiyi etkileyen, birbiriyle yakından ilişkili birkaç mantar türü için kullanılır. Yani salatalıklarınızın üzerindeki külleme, floksanızı…
Böcekler, çevrelerindeki kokuları algılamak için genellikle antenleri kullanırlar. Böceklerin koku alma organları genellikle antenlerde veya antenlere yakın bölgelerde bulunur. Koku alma organları, kimyasal maddelere, yani kokulara tepki veren spesifik duyu hücrelerinden oluşur. İşte böceklerin koku alma mekanizmalarına dair temel bilgiler: Antenler: Böceklerin koku alma organları genellikle antenlerde bulunur. Antenlerdeki özel koku alma duyu hücreleri, çevredeki kimyasal maddelerle etkileşime girer ve bu kimyasalları algılar. Antenler, birçok böcek türünde farklı uzunluk ve şekillerde olabilir. Duyu Hücreleri: Antenlerdeki…
Vücudumuzdaki bakteri ve mikroplar nelerdir? Mikrop adı verilen mikroskobik böcekler gözlerinizde, ağzınızda, bağırsaklarınızda, derinizde ve diğer her yerde bulunabilir. Ama paniğe kapılmayın. Mikroplarınızın çoğu faydalıdır. Yiyecekleri sindirmenize yardımcı olurlar. Organlarınızdaki tehlikeli enfeksiyonları önlerler. Ve çok daha fazlası. Sağlığınız için çok önemlidirler. Bilim adamları, insan vücudunda yaşayan mikrop türlerini katalogladılar. Vücudunuzun böceklerindeki değişikliklerin birçok sağlık sorunuyla bağlantılı olduğunu bulmuşlardır. Bunlar arasında diyabet, obezite, enflamatuar bağırsak hastalıkları (IBD) ve kanser bulunur. Ayrıca cilt bozukluklarına ve diş çürümelerine…
Aparman İlaçlaması Apartman ilaçlaması denilince bir çok soru akla gelir, böceklerden kurtulmak için tüm dairelerin ilaçlanması gereklimidir, Evde olmayan daireler için ne yapabiliriz, sadece apartmanın ortak alanlarını ilaçlatmak bizim için yeterli olurmu, en ideal ilaçlatma zamanı hangi aydır, gibi sorular, bu yazımızda apartman ilaçlaması hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenebileceksiniz. ncelikle Türkiye nin ılıman bir yapıya sahip olması ve İzmir in sıcak bir il ve çeşitli böcekleri yaz kış barındırabilmesi özelliği ile apartman ilaçlaması izmir…
Bukalemunlar Nasıl Renk Değiştirir? Bukalemunlar kendi vücut ısılarını üretemedikleri için, derilerinin rengini değiştirmesi, uygun vücut ısısını korumanın bir yönü. Soğuk bir bukalemun daha fazla ısı emmek için karar verebilirken, daha sıcak bir bukalemun içlerindeki ısısını yansıtmak için solgunlaşabilir. Bukalemunlar ayrıca iletişim kurmak için koyu renk grupları kullanır. Erkekler, baskınlıklarını savunmak için parlaklaşır ve agresif karşılaşmalarda karanlık olurlar. Dişiler, derilerinin rengini değiştiren gruplar çiftleşmeye istekli olup olmayacağını anlayabilirler. Bukalemun sahipleri, derilerinin rengine göre evcil hayvanlarının ruh…
Böcek antenlerinin görevi akşam yemeğinizin kokusunu alabildiğinizi hayal edin. Böcekler bunu başlarındaki bir çift antenle yaparlar. Ancak böcekler antenlerini sadece koku almak için kullanmazlar. Ayrıca bir nesnenin yüzeyini hissetmek, sıcak ve soğuğu hissetmek, sesleri dinlemek veya havanın veya rüzgarın hareketini algılamak için de kullanabilirler. Böceklerin çift antenleri vardır, böylece stereo olarak koku alabilirler. En küçük koku konsantrasyonlarını algılayabilirler. Tüm böcek antenlerinin üç temel bölümü vardır: *Scape ilk segmenttir ve böceğin kafasına bir yuva içinde tutturulmuştur. …
Kertenkele Nedir? Yaşamı! Antarktika hariç tüm dünyada 6.000'den fazla sürüngen türü bulunduğundan kertenkeleler bir sürüngen grubuna aittir. Boyutları birkaç santimetrelik bukalemunlardan 3 metrelik komodo ejderlerine kadar değişir. Kertenkelelerin çoğu güçlü bir yan yana hareketle, yani dört ayaklı hareketle koşar. Bazıları bacaksızdır ve yılana benzer vücutlara sahiptir ve çoğu süzülme özelliğine sahiptir. Hayatta kalmak için avla beslendikleri için çoğunlukla etoburdurlar. En yaygın avları karasal omurgasızlardır .Bacakları, hareketli göz kapakları ve dış kulak açıklıkları ile yılanlardan kolayca…
Sinek Nasıl Görür? Minik gözlerine ve sizinkinden yaklaşık 1 milyon kat daha küçük beyinlerine rağmen , sinekler neredeyse her vuruştan kaçabilir. Sinekler, bu kadar hızlı ve çevik bir şekilde saldırılardan kaçma yetenekleri için hızlı, sofistike görüşlerine ve bazı sinirsel tuhaflıkları ile yapabilir. Sineklerin bileşik gözleri vardır. Tüm görüntüyü oluşturan tek bir mercek aracılığıyla ışığı toplamak yerine sinekler, birden fazla yüzeyden, gelen ışığı gözlerindeki ışığı algılayan hücreler olan fotoreseptör kümelerine odaklayan çok sayıda ayrı mercekten oluşan…
Tahtakurusu Nedir? Erişkin tahta kuruları ortalama 5 mm boyunda olup, oval şekilli ve basık bir gövdeye sahiptir. Uzun ömürlü kanla beslenen, kaşıntılı tüylere neden olan ve genellikle insan konukçularını tahriş eden bir haşere olmuştur.Tarım Bakanlığı tahtakurularını bir halk sağlığı zararlısı olarak görüyor. Bununla birlikte, çoğu halk sağlığı zararlısının aksine, tahtakurularının hastalıkları bulaştırdığı veya yaydığı bilinmiyor. Yatak böceklerini yok etmek zor olabilir ama imkansız değildir. Eşyalarınızı uzmanlar görmeden atmayın çünkü çoğu kez tedavi edilebilir ve kurtarılabilir. …
Entomofobi nedir? Entomofobisi olan kişilerin böcek korkusu vardır. Entomofobisi olan biri, böcekleri gördüğünde veya düşündüğünde aşırı endişe veya korku yaşayabilir. Dışarıda yürümekten veya egzersiz yapmaktan kaçınabilirler ve açık hava etkinliklerinden uzak durabilirler. Bazı insanlar böcek görme şanslarını azaltmak için evlerinden çıkmayı bırakabilir. Entomofobi başka isimlerle de bilinir. Bu fobinin şu şekilde adlandırıldığını duyabilirsiniz: *Akarofobi. *Böcek fobisi. fobi nedir? Fobiler bir tür anksiyete bozukluğudur. Bir nesneye, olaya veya duruma karşı ezici bir korku içerirler. Korku, bir…
Karınca Her karınca kolonisinin bakıcısından biraz sevgiye ihtiyacı vardır. Başarılı bir karınca bakıcısı kolonisine özen gösterir ve düzenli olarak su ve besin sağlar. Ayrıca yuvanın veya arenanın temiz ve parazit içermediğinden emin olurlar. Karıncalar, dünyadaki çoğu canlı gibi, hayatta kalmak için suya ve beslenmeye bağlıdır. Neredeyse tüm karınca türleri omnivordur, yani sindirilebilir çoğu şeyi yerler. Besinlerini bitkiler aleminden olduğu kadar diğer böceklerden veya hayvanlardan da alırlar. Ve kendilerini ve koloni üyelerini beslemek için çevrelerinden yararlanma…
Böcekler küçük olmalarına rağmen insan yaşamında çok önemli bir rol oynarlar. Besin zinciri için gereklidirler ve zararlı böcekleri yiyerek bitkilerin sağlıklı kalmasına yardımcı olurlar. Böcekler, Kretase döneminde çiçekli bitkilerin yükselişiyle birlikte çeşitliliği ve sayıları artan yüz milyonlarca yıldır Dünya'da var olmuştur. Küçük boyutlarına rağmen böcekler günlük hayatımızda çok önemli bir rol oynarlar. Beslenme zinciri için gereklidirler ve zararlı böcekleri yiyerek sağlıklı bitkilerin büyümesine yardımcı olurlar. Böcekler, Dünya'da çiçekli bitkilerin ortaya çıktığı milyonlarca yıl öncesinden beri…
Geceleri yatarken bir şey sizi ısırırıyor fakat bir türlü bulamıyorsanız, hatta sadece açık yerlerinizden değil kapalı bölgelerinizden de ısırılıyorsanız, muhtemelen evinizde tahtakurusu olma olasılığı yüksektir. Geçtimiz seneler de tahtakurusu ilaçlaması ayda yılda bir denk gelirken, bu konuda İzmir de muazzam bir popülasyon sergilemekte olan tahtakurusu ile mücadele de Anka İlaçlama olarak neredeyse gün içinde 4 ayrı eve müdahale yapmak durumunda kalıyoruz. Kötü haber şu ki, diğer uygulama ve böcek ilaçlamalarının yanında en zor olanıdır. Diğer…
Böcekler şu an Dünya'da yaşayan tüm türlerin% 80'ini temsil etmektedir. Aslında, bilim adamları tarafından yaklaşık bir milyon farklı tür tespit edilmiştir. Ortalama olarak, 3 ile 20 milimetre arasında ölçerken, bazı türler bu sayıyı çok aşmaktadır. Böcekler ağızlarıyla ses çıkaramazlar. Böcekler, bacakları ve kanatları gibi ağızlarından başka vücut kısımlarıyla ses çıkarırlar. Yaptıkları sesler birbirleriyle iletişim kurmasına izin verir. Böcekler parçalanmış cisimlere, eklemli bacaklara ve dış iskeletlere (dış iskeletlere) sahiptir. Böcekler vücudun diğer eklembacaklılardan ayrılırlar, ki bunlar…
Mücadelenin ilk adımı, aktif istila olup olmadığına karar vermektir. Eski hasarı kontrol ediyor olabilirsiniz. Aktif istila, mobilya parke yada yaşam alanınızdaki nemli kalmış yüzey ve zemin veya deliklerin yakınında biriken kazıklarda sondajlara sahip olacaktır. Hasar eskiyse ve şu anda aktif değilse, tedavi etmek zorunda değilsiniz. Tüm ahşap yüzeyleri periyodik olarak inceleyin ve iç hasarın kanıtlarını araştırın. Saldırı kanıtı, tavanlar, taramalı alanlar, bitmemiş bodrumlar ve depolama alanlarında daha yaygındır. Yapılması gereken ilk şey, ahşabın nem içeriğini…
Enfofobi olarak da adlandırılan böcek fobisi, aşırı veya irrasyonel bir böcek korkusudur. Bu korku, görünüm, aktivite ve hatta çok sayıda böcekle ilişkili iğrenme veya tiksinme sonucu ortaya çıkar. Korkulan bir insektin tepkisi hafif bir rahatsızlıktan aşırı teröre kadar değişebilir.Yaygın böcek fobileriKarıncaların korkusu: MyrmecophobiaSuikast korkusu: SkathariphobiaArılar korkusu: ApipobiKırkayak korkusu: ScolopendrphobiaHamamböceği korkusu: KatsaridaphobiaKriketlerin korkusu: OrtopatofobiSineklerin korkusu: MuscaphobiaGüvelerin korkusu: MottephobiaSivrisinek korkusu: AnofelafobiEşekarısı korkusu: Spheksophobia Birçok enfofobi hastaları, piknik gibi dış mekan gezilerinden veya böceklerle temas etme ihtimalinin olduğu…
Tüm cırcır böcekleri gürültü yapmaz. Gürültü yapan sadece erkek cırcır böcekleridir. Çıkarttıkları ses dişileri çeker ve diğer erkekleri iter ve oldukça gürültülüdür. Bir dişi cırcır böceği yakın olduğunda çok sessiz bir şarkı olduğunda, kurmaca şarkı kullanılır. Anten üzerindeki kemoreseptörler tarafından saldırgan bir şarkı tetiklenir, bu da başka bir erkek kriketin varlığını tespit eder ve başarılı bir çiftleşme sonrası kısa bir süre için bir eşleme şarkısı üretilir. Bunu, taraklara benzer dişleri olan üst ve alt kanatları…
Türkiyenin sıcak ve ılıman bir iklime sahip olması doğal güzelliklerinin yanında pek çok böcek ve haşereleri yaşam alanlarımızda görmemizi de tetikler. Evcil hayvan beslemesenizde evinizde pire olabilir, eviniz çok temiz olsada hamamböceklerinin istilasına uğramış olabilirsiniz. Hiç bir sebep yokken evinizde kaşınmalar görülebilinir. Bu tip sorunlar ile karşılaşıldığında ilk yapılacak olan şey profesyonel bir haşere ilaçlama firması bulmaktır. Seçeceğiniz firmadan tam garanti istemeyi unutmayın, Çoğu zaman daha ucuz diye aldığınız hizmet size zaman ve para kaybına…
Beyaz çoraplarla halı üzerinde yürüyün sonra çoraplarınıza bakın. Küçük siyah böcekler görürseniz, geçmiş olsun muhtemelen pire ile karşı karşıyasınız. Pireler küçük, rahatsız edici böceklerdir. Isırıkları kaşıntılı ve bazen ağrılıdır ve onlardan kurtulmak zordur. Profesyonel haşere kontrol firmaları, böcek ilaçlama konusundan uzman kişiler tarafından mücadele gereklidir. Özellikle evlerde evcil hayvan varsa, pire hızla çoğalır. Ama evcil hayvanınız olmasa bile, bahçeniz potansiyel olarak pireye ev sahipliği yapabilir. Bir kalemin ucundan çok fazla büyümezler ve renkleri açık kahverenginden…
Yetenekli bir böcek tanımlayıcısı olsanız bile, Pest Kılavuzu, profesyonel haşere kontrolünün yerini tutmaz. Evinizde bir haşere enfestasyonu belirtileri bulursanız derhal bir lisanslı haşere uzmanıyla iletişime geçin. Evinizi inceleyebilir, türlerini teyit edebilir ve ailenizi istenmeyen zararlılardan uzak tutmak için bir adım önerebilirler. Tek bir pestisit yada standart bir uygulama ile yaşam alanlarınızı istila eden haşere ve böceklerden kurtulmanız kolay değildir. Yaşam alanlarınızda böcek pislikleri gördüyseniz, bir haşere tarafından ısırıldıysanız, gıda, mobilya, ekipmanlarınız zarar görmeye başladıysa işinde…
En ilginç böcek özellikleri ve rekor kıran türler hakkında keyifli bir araştırmayı aşağıda bulabilirsiniz. **Ateşböcekleri ayaklarıyla şeker bulurlar ve bunlar insan dillerine göre 10 milyon kat daha fazla duyarlıdır.**Keneler, bir tahıl ezmesi boyutundan mermer ebadı kadar büyüyebilir.**Bir kilo ipek üretmek için yaklaşık 2.000 ipek kozası gerekir.**Gıdaları toplarken, arı bir günde 60 km'ye kadar uçabilir.**Karıncalar kendi ağırlığının elli katından fazlasını kaldırabilir ve taşıyabilir.**Meksikalı Jumping Fasulye, bazen ticari olarak satılmaktadır, aslında içinde bir fasulye güvesi tırtıllı var.**Milyonlarca…
Evlerde ve kentsel ortamlarda zararlılar, habitatı insanlarla paylaşan, yaşam alanlarımıza zarar verip hastalık yayan kemirgenler, böcekler ve diğer organizmalardır. Bu zararlıların kontrolü dışlama, itme, fiziksel uzaklaştırma veya kimyasal yollarla denenir. Alternatif olarak sterilizasyon programları da dahil olmak üzere çeşitli biyolojik mücadele yöntemleri kullanılabilir. Zararlı kontrolü, zararlı olarak tanımlanan, insan faaliyetlerini olumsuz yönde etkileyen bir türün yönetilmesidir. İnsanın tepkisi, yapılan zararın önemine bağlıdır ve hoşgörü, caydırıcılık ve yönetim yoluyla, zararlıyı tamamen ortadan kaldırmaya yönelik çabalara kadar…
Sivrisinek, Karasinek, Tahtakurusu, Bit, Pire, Hamamböceği, Karınca hakkındaki en ilginç özellikler ve bilmediklerinizi içeren bu yazımız, bu zararlıları daha iyi tanımanızı ve mücadelesinde bir adım önde olmanızı sağlıyacaktır. SİVRİSİNEK: Sivrisinek dünyadaki diğer hayvanlara kıyasla daha fazla ölüme sebep olabilir. Sivrisinekler sıtma, dang humması, sarı humma ve ensefalit gibi ölümcül hastalıkları da içerebilir. Sivrisinekler ayrıca köpeğiniz için ölümcül olabilecek kalp solucanını da taşırlar. Sivrisinekler, saatte 1 ila 1.5 mil hızında uçuş yapar. Bu hızlı gelebilir, ancak…
Muhtemelen yılan zehirini zararlı olarak düşünürsünüz, aslında cilde topikal olarak uygulandığında anti-aging faydaları üretebilir. Hatta bazıları Botox'dan daha iyi sonuçlar verdiğini söylüyor! Yıllar süren araştırmalar sonucunda, yılan zehirinin geçici olarak kas aktivitesini engellediği ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların oluşumunu önlediği ve azalttığı bulundu. Öldürücü bir maddeyi cilt bakım rutinine dahil etmeyi kim düşünmüş olabilir? Kozmetikte de kullanılan yılan zehiri, Botox enjeksiyonlarına ve kırışıklıklardan kurtulmak için formüle edilmiş diğer sentetik tedavilere alternatif olarak pazarlanmaktadır Yaşlanma belirtileri.…
Halı böceğinin larva tüyleri yüzünden hassas bünyelerde tahtakurusu ısırığıyla karıştırılabilen rahatsız edici bir kaşınma görülür. Çoğu zaman evinizde sizin neyin ısırdığını bilemiyor ve sadece evdeki bazı kişilerde sorun yaşanıyorsa sebebi halı böceği olabilir. Halı böcekleri, ipek, deri, kürk, yün ve hayvan kılı gibi hayvan temelli ürün yelpazesinde bulunur. Sonuç olarak halı böcekleri, halı, döşemeli mobilyalar, battaniyeler, yorganlar, yün, yastıklar ve giysilerde görülür. Halı böcekleri nadiren sentetik kumaşlara saldırırken, bunlar ter, yağ ve gıda ile kirlendiğinde…
Eğer böcek ısırıklarıyla uyandıysanız veya önemli bir böcek nüfuslu bölgede uyuyorsanız, uyurken ısırıkları önlemek için yapabileceğiniz birkaç şey var. Evde uyurken böcek ısırmalarını önlemek için, yataklarınızı derinden temizlemeniz gerekirse değiştirmeniz, evdeki mevcut böcekleri öldürmeniz gerekebilir. Ne tür böceklerle uğraştığınızı biliyorsanız, gelecek ısırıkları önleyebilirsiniz. Yatak böcek ısırıkları, iri, lekeli, kırmızı ısırıklardır. Evinizde tahtakurusu olduğundan şüpheleniyorsanız, ilk bakacağınız yer yatağınızın, koltuklarınızın dikiş araları kuytu köşeler olmalıdır. Bu kan emicilere rastladıysanız mutlaka profesyonel haşere ilaçlama firmalarını aramanız gerekmektedir.…
Kanat düzenlemeleri, uçarken kendilerine büyük manevra kabiliyeti kazandırır ve ayaklarının üzerindeki pençeler ve pedler düz yüzeylere yapışmasını sağlar. Sinekler, özellikle dünyanın bazı yerlerinde rahatsız edici olabilir, burada çok sayıda oluşabilir, ısırıp sıvı almak için deriyi veya gözleri tıkar ve yerle bir eder. Meyve sinekleri araştırma sırasında model organizmalar olarak kullanılır, ancak daha az iyi niyetle sivrisinek, sıtma, dang, Batı Nil ateşi, sarı humma, ensefalit ve diğer bulaşıcı hastalıklar için vektörlerdir ve ev sinekleri gıda kaynaklı…
Kurbağalarla ilgili pek çok şaşırtıcı ve garip gerçekleri sizinle paylaştık en garip 14 bilgi ve kurbağa hayatı üzerine bilgiler.1) Altın zehirli kurbağa derisi tarafından üretilen bir gram toksin 100.000 kişiyi öldürebilir.2) Dişi Surinam kurbağası, 100 yumurta bırakır ve sırt üstü dağıtılır. Cildi petek benzeri bir yapıya yerleşene kadar yumurtaları şişirir. 12 ila 20 hafta sonra, tamamen oluşturulmuş genç böcekler kurbağanın sırtını örten zardan dışarı doğru iterek ortaya çıkar.3) Kurbağa, derisini haftada bir kez tamamen döker.…
Dünyadaki her 1 insan için yaklaşık 1 milyon karınca olduğu tahmin edilmektedir, Küçüklüğünden dolayı, karıncalar bizim gibi karmaşık bir solunum sistemini barındıracak bir odaya sahip değildir. Bunun yerine, vücutlarının etrafında oksijen taşınmasına yardımcı olacak kendi solunum yolları vardır. Karıncalar, bedenlerinin kenarları çevresinde bulunan bir dizi delik olan parmaklar yoluyla oksijenle nefes alıyor. Spiracles, oksijeni vücutlarındaki neredeyse her hücreye dağıtmaya yardımcı olan bir tüp ağı vasıtasıyla bağlanır. Hareketleri, oksijenin tüplerin içinden dolaşmasına yardımcı olur ve salınan…
Fareler neden çatı katı ve tavan arasını sever? Sıcak, kuru ve güvenli olması büyük etkendir. Oralarda ürerler, fare yuvaları inşa ederler. Dışkı ve idrarlarını yapıp yiyecekleri saklıyorlar. Küçük tüneller sayesinde istedikleri gibi gezebiliyorlar. Çatı katındaki fareler, elektrik tellerini çiğnemek suretiyle hasara neden olabilir. Hastalık ve koku yayarlar. Çatıdan ve çeşitli şeyleri çiğnediği evin ve mutfağın içine girerler ve kiler içindeki yiyeceklere hastalık bulaştırırlar. Bir fare için çatı katının mükemmel olduğunu söyleyebiliriz; Tavan arası, çok fazla…
İnsanlar ve eklembacaklılar bütün tarihimiz boyunca birlikte yaşıyor ve gelişiyor olsalar da, büyük zararlı grupların dışında evlerimizi paylaştığımız eklembacaklılar hakkında çok az şey biliyoruz. Böcekler, kabuklular, akarlar, örümcekler ve yengeçleri içeren eklem bacaklıları, bilinen tüm hayvan türlerinin % 80'ini oluşturan en büyük hayvan soylarıdır. İnsanlar sabit ikamet yerlerinde yaşadıkça, bizimle birlikte yaşayan diğer organizmalar da olmuştur. Yaşam alanlarımızı, büyük omurgalılardan (örneğin, evcil hayvanlar) mikroorganizmalara kadar yaşam ağacını kapsayan davet edilen ve davetsiz misafirlerden oluşan çeşitli…
Yabani ot öldürme, bitki koruma ve bitki besleme dahil olmak üzere bahçede çeşitli amaçlarla yapılan müdahalelerin en başında böcek ilaçlama ve haşere ile mücadele gelir. Bahçenizdeki böcek hasarını önlemenin en kolay yolu, onların ilk etapta gelmelerini önlemektir. Sağlıklı bir bahçe en iyi savunmadır. Zayıf bitkileri uzaklaştırın zaten virüs bulaşmış olabilirler. Yoksa zararlı böcek ve haşereleri cezbedecekler. Sağlıklı, organik toprak inşa edin. Kompost veya doğal gübreyle toprağın çoğaltılması ve toplanması doğal kompostlama yöntemleri, güçlü, canlı bitkiler…
Hiç düşündünüz mü arılar neden petekleri altıgen yaparlar. Matematikçiler bu sorunun cevabını aramışlar uzun hesaplar sonucunda ilginç bir sonuca varmışlardır. Bir depoyu en az malzeme ve en fazla yer sağlıyacak şekilde inşa etmenin yolu, duvarları altıgen yapmaktadır. Eğer arılar petekleri altıgen yerine silindir yada beşgen pirizma şeklinde inşa etselerdi aralarda kullanılmayan boşluklar ortaya çıkacak, böylelikle peteklerde daha az bal depolanabilecekti. Üçgen yada dörtgen şekillerde ise aralarında boşluk şekillerde ise aralarında boşluk kalmadan depo edilebilirdi, ancak…
Kalite ve sıradışı ilgi isteyenlerin en uygun fiyatlarla haşerelerinden kurtulmasını sağlıyoruz. Sayısız müşteri yorum ve memnuniyetleri ile her gün büyüyen bir aileyiz. İzmir ve çevre illere hizmet veren Anka pest control haşere ilaçlama ve çevre sağlığı hizmetleri ile henüz tanışmadıysanız şimdi tam zamanı. Garantili ve ekonomik böcek ilaçlama, güleryüzlü personel ve kaliteli hizmet ile sizlerle buluşuyor. Teknolojiyi yakından takip ediyor ve müşterilerimize son teknoloji ürün ve cihazları ücretsiz temin ediyoruz. Her müşterimize ilk ve tek…
Yılan istilası ile uğraşırken kanıtlanmış bir yöntem, yaşam alanını ortadan kaldırmaktır. Gerçek şu ki, bazı yılanlar bahçenize zarar vermekten zevk alan kemirgenleri yiyerek size iyilik yapsalarda, yine de, evinizi ve bahçenizi yılanlarla paylaşma fikri kabul edilemez. Bu gibi durumlarda bazı bu püskürtme yöntemleri kullanılmalıdır.Yabani otları ortadan kaldırın ve ev çevresinde dağınıklaştırın. Yarı yüksekliğe sahip sağlam, dikey bir çit, yılanın bir alana girmesini engeller. Yılanın girmesi için boşluklar veya delikler olmamalıdır. Yılanlar, bir sonraki yemekleri gelene…
Termitler (Isoptera), termit ya da akkarınca, beyaz karınca olarak adlandırılmaktadır. Dünyada üçbinin üzerinde termit türü bulunmasına karşın, Türkiye’de 3 türü bulunduğu düşünülmektedir. Termitler ile ilgili en büyük yanılgı isimlerinin Afrika ile özdeşleşmesinden dolayı ülkemizde yaygın olmadıkları yanılgısıdır. Ancak iklim değişikliklerinin sonucu olarak hava sıcaklıklarının artışı, sıcak ve tropikal bölgelerin türü olarak bilinen bir çok haşere türünün daha önce karşılaşılmadık bölgeler de yayılmaya başlamıştır. Termitlerde yayılmacı haşere türlerinden başlıca olanlarıdır. Ve gerçek şu ki günden güne…
Fırfırlı kertenkele (Chlamydosaurus kingii), ayrıca fırtınalı kertenkele, fırfır ejderha veya fırfırlanmış agama, esasen Kuzey Avustralya'da ve Güney Yeni Gine'de bulunan bir kertenkele türüdür. Bu tür, Chlamydosaurus cinsinin tek üyesidir. Ortak adı genellikle kertenkelenin bedenine yaslanmış halde olan boynunun etrafındaki iri saçaktan gelmektedir. Zamanın çoğunluğunu ağaçlarda geçirir. Kertenkelenin beslenmesi ağırlıklı olarak böcekler ve küçük omurgalılardan oluşur. Fırfırlı boyunlu kertenkele toplam uzunluğu 85 cm olan (kuyruk dahil olmak üzere) ortalama olarak büyük bir kertenkeldir ve egzotik bir…
Dünyadaki en büyük akrepten biridir ve 6-8 yıl yaşar. Vücudu siyahtır, ancak diğer akrepler gibi mor ötesi ışık altında pastel yeşil veya mavi parlar. Evcil hayvan ticaretinde popüler bir türdür ve CITES tarafından korunmaktadır. Yetişkinlerin ortalama uzunluğu yaklaşık 20 santimetredir. İmparator Akrep her ne kadar korkutucu gözüksede sokmaları, arı sokmasına benzer şekilde hafiftir. Çoğu kişi İmparator Akrepinin sokmasından etkilenmez, ancak bazı insanlar akrep sokmalarına karşı alerjik olabilir. Duyusal kıllar, kıskaç ve kuyrukları örter ve imparator…
Sivrisinekler için bazı insanların diğerlerinden daha cazip olduğu bir efsane değil. Pek çok şey sivrisinekleri insanlara çekiyor, Genel olarak sivrisinekler, kokuları ve nefes aldığımız karbon dioksiti takip eder. USDA Tarımsal Araştırmalar Servisi Ulrich R. Bernier ile bir kimyager, insan derisinin verdiği 340 eşsiz kokunun bulunduğunu ve bilim adamlarının sivrisinekler için özellikle neyin cazip olduğunu bulmaya çalıştıklarını bildirdi. En iyi kokular sivrisinekleri insanlardan uzak tutmak için yem olarak kullanılabilir, çünkü bilim insanları da sivrisinek itici oluşturmak…
Ücretsiz ultrasonik fare kovucular, Ücretsiz sinek tutucu cihazlar, Hizmet kalitesi, İstisnasız müşteri memnuniyetleri, Böcekler ve izolasyon hakkında bilgilendirme, Genç ve Güler yüzlü kadro, Ekonomik fiyatlarla birleşince her müşterimizden duyduğumuz ortak cümle ''Biz daha önce böyle ilaçlama görmedik'' Bunu hem gururla sizler ile paylaşırken bir yanımızda sadece 5 lira 10 lira ucuz olsun diye tercih edilen kişi yada firmaların neler yaptıklarını yada yapmadıklarını duyduğumuzda üzülüyoruz. Her müşterinin kaliteyi hak ettiğine inanıyoruz. Bunun verilen ücret ile ilgili…
Bu nasıl bir savunma mekanizmasıdır? Bir bal arısının sokması kendini savunma yoluysa, nasıl oluyor da kullandıktan sonra daima ölür? Bal arısı iğnesini dikenlidir ve insan derisine yapışır. Her hayvana yapışmaz; bir bal arısı örneğin büyük bir böcek sokabilir ve iğnesini güvenli bir şekilde çekebilir. Ancak insanlar ve kalın deri ile diğer memeliler için, sokmak bal arısı için ölümcül olacaktır. Arı iğnesini batırdıktan sonra kaçmaya çalıştığında, kaçınılmaz olarak arka ucunu koparır ve muhtemelen kendisini açar ve…
Böcekler ve eklem bacaklılar sık sık bizi korkutuyor veya tiksindiriyor. Ancak insanların küçük bir kısmı sadece normal bir korku yaşamıyor. Dehşet halinde ve aksi yöndeki tıbbi kanıtlara rağmen böceklerin bedenlerini istila ettikleri korkunç ve sarsılmaz inançları ile yaşıyorlar. Buna, bir istismar sanrısı ya da sanrılı sıçrama tabiri kullanılıyor. Özellikle aşırı duygusal sıkıntı, meşguliyet ve inanç sahibi kişilerde vücutlarının böcekler tarafından ele geçirildiği düşüncesi onların hayatlarını kaplamaktadır. Elbette tıbbi olarak vücuda girmiş bir çok böcek vakası…
Cem Yılmaz’ın genç yeteneklerin yurt dışındaki müzik eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen özel konserde, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nı yönettiği sırada arıları ilaçladılar espirisini aşağıdaki videomuzdan izleyebilirsiniz. Bu arada Arıların neden vızıldadığını merak edenler için bilgi. Vızıltı kanat çırpmalarından kaynaklanmaktadır. Kanat ne kadar büyük olursa o kadar yavaş çırpılır. Kanatları ne kadar yavaş çırpılırsa uğultu sesi de o kadar düşük olur. Vızıltı sadece gösteri için değil, aynı zamanda önemli bir amaca hizmet eder. Arılar gibi arıların…
En dikkat çekici zararlı kontrol teknolojileri ve ürünlerinin bazıları aşağıda bulunmaktadır: Zararlılarla mücadele endüstrisi zararlıları önleme ve yönetme yolumuzu ilerletecek yeni teknolojiler ve ürünler araştırmaktadır ve bu gelişmelerin temel hedefi, çevredeki hedef olmayan canlılara olan etkiyi ve ekonomik etkileri azaltmaktır. Tesisiniz halihazırda Entegre Zararlı Yönetimi (IPM) programını kullanıyorsa, haşere kontrol endüstrisinin en az etkili ürünler ve hizmetlere doğru hareket etmeye devam edeceğini ve bu alanlarda etkili olmaya devam edeceğini duymak şaşırtıcı olmayacaktır. Birçok endüstride hizmet…
Apartman ilaçlaması için en uygun zaman, yapılması gerekenler ve her dairenin katılımında, haşere ile mücadelede 1-0 önde olmak. Bu yazımızda bulacağınız başlıklar, öncelikle kışın böcek ve haşerelerin neslinin tükenmediği gibi yazın da onları daha çok göreceğimiz bir gerçektir. Havaların ısınması ile sayıları, yaşam alanlarımızda yüzleri binleri bulan bu istenmeyen misafirler ile yaşamak kaderiniz değil. Evinde apartmanında böcek sorunu olmayanların benim sorunum değil demeleri son derece yanlıştır, çünkü yapılan ilaçlamalar ve uygulamalar kimi zaman mevcut haşere…
Çok farklı türlere rağmen böcek dünyasındaki cinsel silahlanma yarışı hiç durmadan devam ederken, ancak yaygın görülen bir türün dişileri bu savaşı bitirmenin yolunu bulmuş. Alman hamamböceği yada halk arasındaki ismi ile kalorifer böceği. Bu 400 milyon yıldır yok olmayan böcekleri inceleyen bilim adamları bu böcekler hakkında ilginç bilgileri paylaşıyorlar. Evlerde çıkan hamamböceklerinin yüzde doksanı alman hamamböceğidir, çok hızlı üremeleri ile bilinirler. Onları yok etmede kullanılan kimyasallara çok kısa sürede bağışıklık kazanabiliyorlar. Yemek yemeden bir ay…
Sayfa 1 / 3